Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Mini eclere de casă (Profiterol) cu cremă fină și aromată
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 2 ouă medii
- 1 linguriță zahăr
- Un sfert linguriță sare
- 60 g unt
- 90 g făină
- 120 ml apă
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 300 g lapte condensat
- 150 g unt
- Vanilie sau alte arome
Mod de preparare:
Pentru aluat, punem apa și untul într-o cratiță. Adăugăm sarea, vanilia și amestecăm pe foc mediu până la omogenizare. Adăugăm făina, luăm de pe foc și omogenizăm bine.
După omogenizare punem cratița înapoi pe foc și continuăm să amestecăm timp de 1-2 minute, până se formează o peliculă subțire pe fundul cratiței.
Transferăm compoziția într-un bol, lăsăm să se răcorească doar un pic după care încorporăm treptat ouăle. Transferăm aluatul într-un poș.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și formăm cojile pe tavă cu ajutorul poșului.
Cu degetul trecut prin apă netezim suprafața aluatului după care dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade pentru aproximativ 35 de minute. În timpul coacerii nu deschidem ușa cuptorului.
Pentru cremă, punem untul moale într-un bol și mixăm spumă. Încorporăm laptele condensat și vanilia.
După ce se răcesc, înțepăm partea inferioară a cojilor și le umplem cu cremă. Decorăm cu zahăr pudră și glazură de ciocolată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!