Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Prăjitură tăvălită cu nucă de cocos – Rețeta veche, clasică, din caietele bunicilor – Rețetă de salvat și încercat, merită!
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 150 g miere
- 50 g zahăr pudră
- 10 g zahăr vanilat
- 1 linguriță scorțișoară
- 50 g unt topit
- 130 ml iaurt natural
- 200 g făină
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
Ingrediente necesare pentru sirop:
- 200 g unt
- 100 ml lapte
- 150 g zahăr
- 1 lingură esență de rom
- 3 linguri pudră de cacao
- Fulgi de cocos pentru decor
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol. Adăugăm zahărul vanilat și cel pudră, scorțișoara, untul topit și răcit, mierea și mixăm până la omogenizare. Adăugăm iaurtul, făina cernută, bicarbonatul și mixăm până la omogenizare.
Tapetăm o tavă de 20*30 cm cu hârtie de copt și turnăm aluatul în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 25-30 de minute. După coacere, scoatem blatul din tavă și îl răsturnăm pe un platou. Îndepărtăm hârtia de copt.
Pentru sirop, punem laptele într-un vas. Adăugăm zahărul, cubulețele de unt și pudra de cacao. Punem pe foc mic, încălzim și amestecăm până la omogenizare. După ce untul se topește complet, luăm vasul de pe foc și încorporăm esența de rom. Amestecăm bine și lăsăm siropul să se răcească timp de 5 minute.
Tăiem marginile blatului după care îl tăiem în cubulețe. Trecem fiecare cubuleț prin siropul cu cacao după care le trecem prin fulgii de cocos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!