Ingrediente:

  • 350 ml lapte
  • 2 gălbenușuri de ouă
  • 130 g zahăr
  • 40 g amidon
  • sare
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 350 ml smântână

Mod de preparare:

1. Pentru început, punem laptele la fiert, pe foc mic. Într-un bol, separat, batem ouăle spumă. Adăugăm zahărul, amidoul, sarea și amestecăm bine. Treptat, adăugăm laptele fierbinte și mixăm.

strong>2. Punem compoziția la fiert, pe foc mic. Amestecăm energic până la omogenizare. După ce am obținut o cremă fină și densă, adăugăm esența de vanilie și luăm vasul de pe foc. Punem crema la frigider pentru 2-3 ore.

3. Cu ajutorul unui mixer, batem smântâna.

4. Adăugăm crema și amestecăm bine.

Poftă bună!

Loading...