Prăjitură cu cremă de brânză și glazură de ciocolată – Se prepară simplu, din 6 ouă, 500g brânză, 6 linguri făină și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr pudră
- 2 linguri ulei
- 6 linguri făină
- Jumătate plic praf de copt
- 3 linguri pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 250 g unt
- 500 g brânză de vaci, moale
- 150 g zahăr pudră
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 250 ml frișcă lichidă
- 2 linguri pudră de cacao
- 150 g ciocolată neagră rasă
Mod de preparare:
Pentru glazură, punem frișca pe foc. Când ajunge la punctul la fierbere, adăugăm pudra de cacao și omogenizăm. Luăm de pe foc, adăugăm ciocolata rasă și amestecăm până la omogenizare.
Pentru blat, mixăm gălbenușurile spumă împreună cu zahărul pudră. Adăugăm făina amestecată cu pudra de cacao și praful de copt iar la final încorporăm și albușurile bătute spumă tare.
Transferăm compoziția într-o tavă înaltă de 30*40 cm, unsă cu unt și tapetată cu făină. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 10 minute sau până blatul trece testul cu scobitoarea. Lăsăm blatul să se răcească.
Între timp, pregătim crema. Mixăm foarte bine brânza împreună cu untul și cu zahărul. Întindem crema peste blatul rece și turnăm glazura deasupra. Dăm la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!