Fumătorii sunt conștienți de faptul că-și distrug organismul iar plămânii au cel mai mult de suferit: sunt acoperiți cu niște fire mici de păr (gene) care, cu fiecare inspirație de fum de țigară, primesc arsuri microscopice, se atrofiază și mor și se adună smoală și mucozitate care provoacă o tuse cronică sufocantă.
Perișorii mici de pe plămâni au proprietatea de a se restabili și cea mai bună metodă pentru a stimula acest lucru este abandonarea fumatului. Aerul cu impurități acționează negativ nu doar asupra plămânilor fumătorilor, ci și a celor din jur. Zilnic, persoanele care locuiesc în orașe suferă din cauza aerului poluat de gaze și praf.
Oamenii de știință propun 4 alimente de curățare a plămânilor:
Grepfrut
Grepfrutul este un fruct bogat în antioxidanți care ameliorează eficient funcțiile celulelor. Componentele din acest fruct împiedică malignizarea. Fumătorii prezintă cel mai mare risc de a se îmbolnăvi de cancer iar în lupta cu acesta trebuie să consume cât mai mult grepfrut.
Usturoi
Usturoiul este un remediu excelent împotriva a sute de afecțiuni și trebuie inclus în dietă și pentru profilaxie dar și ca tratament: are o influență benefică asupra organismului prin calitățile sale de asanare.
Ghimbir
Ghimbirul are proprietăți antibacteriene și antivirale, dilată vasele și contribuie la regenerarea canalelor bronhiale și la eliminarea mucozității.
Morcov
Bogat în vitaminele A, C, E, K și cele din complexul B, morcovul are o influență benefică asupra țesuturilor și celulelor epiteliale. Nicotina elimină vitaminele din organism astfel încât se recomandă consumul de morcov crud, este o adevărată comoară pentru sănătate.
Dacă ați decis să abandonați fumatul, curățați-vă plămânii ca să revină mai repede la normalitate. Foarte curând veți simți și efectul: creierul va funcționa mai bine, mirosul va fi mai fin și receptorii gustativi vor simți fiecare detaliu.