Cornulețe fragede din aluat pe bază de smântână – Cornulețe aromate cu scorțișoară
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 2 căni făină
- 1 plic budincă de vanilie
- 250 g unt
- 120 ml smântână
Alte ingrediente necesare:
- 6 linguri zahăr tos
- 2 linguri scorțișoară
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Punem într-un bol făina, praful de budincă, smântâna și untul. Frământăm până obținem un aluat omogen, împachetăm în folie și dăm aluatul la frigider pentru 1 oră.
După 1 oră, împărțim aluatul în 6 părți, formăm 6 bile. Luăm o bucată de aluat și întindem în formă rotundă. Tăiem în 8 triunghiuri.
Procedăm la fel și cu aluatul rămas. Peste fiecare triunghi presărăm amestecul de zahăr și scorțișoară după care rulăm. Transferăm cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade, timp de 15 minute. După coacere, dăm cornulețele prin zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!