Deliciu pentru mic dejun, prânz sau cină – Aveți nevoie de 1 kg cartofi, 1 ceapă, 7 ouă și…
Ingrediente necesare:
- 1 kg cartofi
- 1 ceapă
- Ulei pentru prăjit
- 7 ouă
- Sare și piper după gust
- Ierburi aromatice sau condimentele preferate
- Verdeață după gust
- 200 g șuncă
- 200 g cașcaval
Mod de preparare:
Tăiem cartofii în cubulețe. Încingem o tigaie cu ulei, punem cartofii, acoperim cu capac și prăjim timp de 7-8 minute. Amestecăm, adăugăm și ceapa tocată mărunt și prăjim totul împreună. Când cartofii sunt gata, potrivim de sare și condimente.
Într-un bol, batem ouăle împreună cu sare. Adăugăm legumele din tigaie, verdeața tocată mărunt și amestecăm. Opțional, putem adăuga acum și usturoi pisat.
Transferăm jumătate din compoziția înapoi în tigaie și uniformizăm. Punem deasupra felii de cașcaval, de șuncă și din nou felii de cașcaval.
Notă: în loc de șuncă, putem folosi și carne tocată de exemplu.
Acoperim umplutura cu compoziția rămasă, punem capacul și gătim timp de 5-7 minute, la foc mediu. După 5-7 minute, întoarcem preparatul pe cealaltă parte, cu ajutorul unei farfurii. Prăjim pentru încă 7-10 minute, tot sub capac.
Savurați cu poftă! Poftă bună!