Cornulețe pufoase și moi din aluat cu smântână – Se prepară din 600g făină, 200 ml lapte, 250 ml smântână, 100 ml ulei și…
Ingrediente necesare:
- 600 g făină
- 1 plic praf de copt
- 1 linguriță sare
- 100 ml ulei
- 200 ml lapte cald
- 250 ml smântână
- 1 cub drojdie
- 1 linguriță zahăr tos
Alte ingrediente necesare:
- 1 gălbenuș + 1 lingură de lapte
Mod de preparare:
Amestecăm 100 ml de lapte cald cu zahărul și drojdia. Lăsăm deoparte timp de 15 minute.
Punem celelalte ingrediente într-un bol, adăugăm și amestecul de drojdie, laptele rămas și frământăm un aluat neted și omogen. Nu lăsăm aluatul la dospit. Îl și împărțim în 4 părți egale.
Întindem prima bucată în formă rotundă și tăiem în triunghiuri. Punem peste fiecare triunghi umplutura preferată: nutella, gem, nucă, mac, cașcaval, șuncă etc.
Rulăm și transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Procedăm la fel și cu aluatul rămas.
Ungem cornulețele cu gălbenușul amestecat cu lapte. Dacă pregătim cornulețe sărate, presărăm pe ele și semințe de susan sau de chimen.
Acoperim cornulețele cu un prosop curat și le lăsăm deoparte timp de 15 minute. După 15 minute, dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, până se rumenesc frumos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!