Ingrediente necesare:
450 g făină
1 litru de lapte
1 linguriță sare
1 linguriță zahăr
1 lingură ulei
Mod de preparare:
Începem prin a porni cuptorul.
Într-un bol adânc, mixăm ouăle până obținem o compoziție spumoasă. Acest proces durează aproximativ 3 minute.
Adăugăm apoi zahărul, sarea și turnăm și laptele, amestecând continuu cu telul.
Cernem făina direct în bol, peste celelalte ingrediente și amestecăm până la omogenizare.
La final, adăugăm și uleiul și mai amestecăm, până la omogenizare.
Vom obține o compoziție cu o consistență asemănătoare cu cea pentru clătite.
Tapetăm o tavă mare cu hârtie de copt, turnăm compoziția în tavă și coacem la temperatura maximă, timp de 15 minute după care reducem temperatura la 220 de grade Celsius și coacem pentru încă 15 minute.
În timpul coacerii, vom putea vedea cum clătita își mărește volumul și devine pufoasă.
După ce o scoatem din cuptor, ea se va lăsa, ceea ce este perfect normal.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!