Prăjitura aceasta este preferata familiei mele si se prepara super rapid.
De ce ai nevoie:
Pentru blat:
● 300 g biscuiţi simpli
● 200 g unt topit
● 2 linguri zahăr
● 1 zahăr vanilinat
Pentru crema de brânză:
● 500 g brânză proaspătă de vaci
● 400 g frişcă lichidă
● 1 zahăr vanilinat
● 4 linguri zahăr
● 2 plicuri gelatină albă mărunţită
● 2 plicuri gelatină de fructe
Cum se prepară?
Biscuiţii se macină, se adaugă untul topit , zahărul, 1 vanilinat şi se omogenizează.
Într-o formă de tort cu marginile detaşabile ( diametru cca. 25 cm) se aşează compoziţia si se nivelează apoi se pune la frigider timp în care se prepară crema.
Gelatină albă mărunţită se prepară după instrucţiunile de pe plic.
Într-un vas se mixează brânza cu zahărul si zahăr vanilinat până devine o cremă, se adaugă treptat gelatina şi apoi frişca bătută.
Crema obţinută se toarnă peste blatul de biscuiţi, iar deasupra se pun vișinele din compot, dar fara samburi, apoi gelatina de fructe (se prepară după instrucţiunile de pe plic) şi se pune la frigider pentru 3-4 ore. Ideal este să stea peste noapte.