Rețetă pas cu pas, cu imagini – Chec de casă gata în 35 minute – Chec Zebră – Aveți nevoie de 5 ouă, 200g zahăr, 100 ml lapte, 300g făină, 2 linguri pudră de cacao și…
Ingrediente necesare:
- 5 ouă mărimea M
- 200 g zahăr tos
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- 300 g făină
- 10 g praf de copt
- 1 lingură făină și vanilie
- 2 linguri pudră de cacao
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol. Adăugăm zahărul și mixăm până obținem o compoziție deschisă la culoare. Încorporăm laptele și uleiul, după care încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt.
Împărțim aluatul în două părți. Amestecăm o parte cu 1 lingură de făină și vanilia și cealaltă parte cu pudra de cacao. Mixăm până la omogenizare.
Ungem o tavă cu unt și o tapetăm cu făină. Punem în mijlocul tăvii fundul unei sticle de plastic și turnăm alternativ cele două tipuri de aluat în tavă.
Scoatem fundul sticlei din tavă și dăm checul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 25-30 minute sau până checul trece testul cu scobitoarea.
Savurați cu poftă! Poftă bună!