Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Cele mai bune cornulețe cu nucă – Cornulețe de casă fragede, moi și aromate – Cornulețe cu umplutură bogată în nucă sau mac
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 400 g făină
- 50 g unt
- 1 praf de sare
- 200 ml smântână
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 200 g nucă măcinată
- 100 g zahăr pudră
- 50 g stafide
- 100 ml apă
- Coaja rasă de la 1 lămâie
- 150 g mac măcinat
- 100 g zahăr pudră
- 100 ml lapte
Alte ingrediente necesare:
- 200 g zahăr pudră
- 2 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol. Adăugăm cubulețele de unt, sarea și amestecăm cu mâna. Adăugăm smântâna și frământăm un aluat omogen. Presărăm un pic de făină sub și deasupra aluatului, acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm deoparte timp de 15 minute.
Pentru umplutură, amestecăm nuca cu 100g zahăr pudră, stafidele și cu coaja rasă de la jumătate de lămâie. Adăugăm apa și omogenizăm.
Amestecăm macul cu 100g zahăr pudră și cu coaja rasă de la jumătate de lămâie. Adăugăm laptele și omogenizăm.
Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu un pic de făină. Îl împărțim în 2 părți egale pe care le întindem la o grosime de 3 mm. Cu o formă rotundă (diametru de 6cm) sau cu un pahar decupăm cerculețe din aluat. Aluatul rămas după decupare nu se aruncă: îl frământăm, îl întindem și decupăm din nou.
Pe fiecare cerculeț punem câte o linguriță din umplutură după care rulăm și formăm cornulețele. Le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 15-20 de minute.
Între timp, amestecăm zahărul pudră (200g) cu cel vanilat. Dăm cornulețele fierbinți prin acest amestec după care le punem pe un platou.
Savurați cu poftă! Poftă bună!