Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Caserolă cu cartofi și carne tocată – Caserolă gustoasă și sățioasă, foarte ușor de făcut – Rețetă rapidă
Ingrediente necesare pentru piure:
- 700 g cartofi curățați
- 1 linguriță rasă sare
- 1 ou
- 30-50 g unt
- Lapte după gust
Ingrediente necesare pentru compoziția de carne:
- 1 ceapă
- 2-3 linguri ulei
- 500 g carne tocată
- Jumătate linguriță sare
- Piper negru măcinat după gust
- Jumătate linguriță boia dulce
- Jumătate linguriță usturoi granulat
- 1 lingură făină
- 300 ml lapte
Alte ingrediente necesare:
- 100 g cașcaval ras
Mod de preparare:
Pentru piure, tăiem cartofii în bucăți și îi fierbem în apă ușor sărată până vor fi gata. Îi scoatem din apă și îi pisăm bine, adăugând și untul. Adăugăm și oul și un pic de lapte și amestecăm până la omogenizare.
Pentru compoziția de carne, tocăm ceapa cubulețe și o prăjim într-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei încins, până va deveni semitransparentă. Adăugăm carnea tocată, amestecăm și prăjim totul împreună până carnea se albește și se evaporă lichidul din tigaie.
Adăugăm sare, piper, boia, usturoi granulat și amestecăm. Adăugăm și făina și amestecăm din nou. La final turnăm și laptele și, amestecând continuu, gătim compoziția până se îngroașă după care o luăm de pe foc.
Ungem tava cu unt și punem un strat de piure în ea. Peste piure punem un strat de carne peste care presărăm cașcavalul ras. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 20-30 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!