Ceaiurile din plante sunt potrivite în cura de slăbire, însă, în ceea ce privește administrarea ceaiurilor pentru a scapă de kilogramele în plus, este bine să știi că ceaiurile trebuie privite că adjuvante în cura de slăbire și nu ca soluție principală.
În plus, nu te aștepta să slăbeșți că prin minune doar consumând ceai, fără să îți schimbi și stilul de viață. Alimentația sănătoasă, respectarea programului de odihnă și exerciții fizice sunt esențiale pentru regimul de slăbire.
Trebuie să știi că înainte de a începe să consumi ceaiuri de slăbit, este bine să consulți un medic. Cele antiadipoase, de exemplu, au un efect diuretic foarte puternic și pot duce la deshidratarea și demineralizarea organismului dacă sunt consumate o perioada îndelungată.
Modul de preparare recomandat este infuzia. În cură de slăbire, ceaiurile se beau neîndulcite. Se recomandă între una și trei căni pe zi. Este bine să începi cu o cană de ceai pe zi și să observi astfel o eventuală intoleranță. Pentru a obține efectul urmărit, ceaiul se bea în anumite momente ale zilei, în funcție de proprietățile specifice ale acestuia.
Ceaiurile depurative se beau înainte de masă.
Ceaiurile cu efect laxativ se beau după masă, de preferință seara pentru că acestea acționează pe parcursul nopții, efectul fiind simțit dimineață. Ceaiurile diuretice nu se beau seara, din cauza efectului rapid, și nici ceaiurile care sunt tonice sau energizante pentru că vor duce la insomnie. De asemenea, este recomandat că ceaiurile cu efect calmant să fie băute seara, înainte de culcare.
Iată câteva ceaiuri de plante care te ajută să slăbeșți:
Ceaiul verde: este un antioxidant eficient, dizolvă grăsimile, reduce absorbția acizilor grași și, în plus, scade nivelul colesterolului.
Ceaiul de urzică: conține vitamine (C, K, B12, A) și calciu, are un efect curativ pentru persoanele anemice, fiind recomandat în cură de slăbire. Ajută la combaterea unor boli precum reumatismul, diabetul, ulcerul, piatră la rinichi. Stimulează imunitatea, previne retenția de apă și, de asemenea, taie poftă de mâncare.
Ceaiul din frunze de dud: se folosesc frunzele uscate, iar pe lângă efectul în cura de slăbire, ajută și la tratarea unor afecțiuni precum ulcerul, gastrita sau diareea.
Ceaiul de păpădie: are un efect puternic detoxifiant și diuretic. Este un bun tonifiant și reduce colesterolul.
Ceaiul negru: asemenea ceaiului verde, favorizează arderea grăsimilor. Grăbește metabolismul și reglează nivelul glicemiei prin conținutul de theaflavina și thearubigina, substanțe care au un efect asemănător cu cel al insulinei.
Ceaiul de soc: provoacă transpirație abundență, elimina toxinele din organism, are efect laxativ și ajută la scăderea în greutate.
Ceaiul de anghinare: ajută la eliminarea toxinelor și îmbunătățește digestia.
Ceaiul de măceșe: elimina toxinele din organism, are un conținut bogat în vitamina C, care are efect antioxidant. Are efect diuretic, stimulează secreția biliară:
Ceaiul din mătase de porumb: are efect diuretic.
Ceaiul de leuștean: ajută digestia, dizolvă pietrele la rinichi. Este un diuretic puternic.
Ceaiul de cicoare: favorizează secreția biliară, ajută la detoxifierea ficatului și la refacerea celulelor hepatice.