Iată o listă de alimente care curăță ficatul și alte organe vitale de toxine, întocmită de experți:
Merele
Merele oferă organismului o cantitate generoasă de fibre dietetice, vitamine, minerale, fitochimice, flavonoide și terpenoide.
Unul dintre flavonoizi, Phlorizin, acționează ca un stimulent pentru producerea bilei și la eliminarea anumitor tipuri de toxine.
Sfecla roșie
O singură porție de sfeclă poate oferi mai multe beneficii pentru sănătate decât majoritatea celorlalte alimente. Sfecla se mândrește cu un amestec unic de minerale și fitochimicale care o transformă într-o luptătoare excelentă împotriva infecțiilor, într-o purificatoare a sângelui și curățătoare a ficatului. Mai mult, crește absorbția de oxigen a celulelor din corp.
Usturoiul
Motivul pentru care multe dintre dietele de detoxifiere includ usturoiul ca ingredient esențial este faptul că întărește eficient sistemul imunitar și ajută la funcționarea ficatului. Conține mari cantități de sulf, ceea ce-l face un aliment bun pentru detoxifiere.
Mai mult, proprietățile sale antibiotice vindecă organismul. S-a dovedit a fi de 100 de ori mai eficient decât antibioticele.
Ghimbirul
Ghimbirul, împreună cu turmericul, este unul dintre cele mai puternice condimente în ceea ce privește combaterea bolilor. Îmbunătățește metabolismul, ajută funcționarea ficatului și curăță corpul de toxine.
Ardeiul iute roșu
În primul rând, este benefic datorită conținutului săi de capsaicină. Se poate folosi pentru a îmbunătăți sănătatea ficatului.
Pepenele verde
Spre deosebire de alte fructe, sucul de pepene verde practic nu conține acizi doar alcalii, lucru care-l face util pentru sistemul imunitar. Datorită intensității cu care spală rinichii și tractul urinar, îndepărtează cu succes nisipul și pietrele mici din corp. Medicii îl recomandă pentru cei predispuși la pietre la ficat și rinichi, la anemia sau gută.
Pătrunjelul
Frunzele de pătrunjel verde conțin cantități generoase de beta-caroten și vitaminele A, C și K. Fiind un diuretic, pătrunjelul are capacitatea de a preveni formarea pietrelor la vezică și rinichi, de a proteja de infecții, de a curăță vezica și ureterele.