Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Chec de casă fraged și delicios, moale și aromat – Rețetă rapidă – Aveți nevoie de 200g făină, 150g stafide, 150g unt, 150g zahăr pudră și…
Ingrediente necesare:
- 200 g făină
- 150 g stafide
- 1 linguriță praf de copt
- Vanilie după gust
- 1 praf de sare
- 150 g unt moale
- 150 g zahăr pudră
- 2 ouă
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Punem stafidele într-un bol, turnăm apă fierbinte peste ele și le lăsăm deoparte pentru 5 minute. Cernem făina și praful de copt într-un bol adânc. Adăugăm 1 praf de sare și amestecăm. Adăugăm stafidele bine scurse de apă și amestecăm.
Separat, mixăm untul spumă împreună cu zahărul pudră și vanilia. Încorporăm ouăle după care turnăm compoziția în bolul cu făina. Omogenizăm cu spatula.
Transferăm compoziția într-o tavă de chec și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 70-80 minute.
Înainte de servire pudrăm checul cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!