Rețetă ușoară și gustoasă, cu imagini, explicată pas cu pas – Cârnăciori de casă cu pește (cu file de somon)
Ingrediente necesare:
- 2 kg file de somn african (fără piele)
- 3,5-4 m mațe subțiri de porc
- 40 g sare
- 4 g piper negru măcinat
- 40 g boia
- 5 g chimen măcinat
- 30-35 g usturoi
- 3 g piper Cayenne
Trecem peștele prin mașina de tocat carne pe care am pus un disc de tăiere de 6-7 mm.
Mod de preparare:
Curățăm peștele de membrane și tăiem în bucăți potrivite.
Trecem bucățile de pește prin mașina de tocat. Trecem și usturoiul prin mașina de tocat. Adăugăm condimentele: sare, piper, chimen, Cayenne, boia. Amestecăm foarte bine, acoperim bolul cu un capac și dăm la frigider pentru 30-35 de minute.
Între timp, punem mațele în apă caldă după care clătim bine sub jet de apă.
Umplem mațele cu carnea de pește, folosind aparatul de umplut cârnați. Avem grijă să nu umplem foarte dens mațele.
Prăjim cârnații pe grill sau la cuptorul preîncălzit la 200-220 grade, până devin crocanți și capătă o culoare frumoasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!