No menu items!
More

    Prăjitură cu mere și bezea (spumă de albuș) – Rețetă de la mama soacră, o știu de când m-am măritat

    Această prăjitură cu mere și spumă de albuș o știu de la mama soacră… de muuulți ani, de când m-am măritat… am luat și rețeta, nu numai soțul… zice el că e preferata lui…

    Într-adevăr, e foarte bună și foarte ușor de făcut…

    Ingrediente necesare:

    • 4 ouă
    • 10 linguri de zahăr
    • 10 linguri de ulei
    • 10 linguri de lapte
    • 12 linguri de făină
    • 1 praf de copt

    Ingrediente pentru umplutură: 1 kg mere

    Mod de preparare:

    Gălbenușurile se freacă cu zahărul până se spumează… Se adaugă uleiul ca la maioneză, amestecând cu o lingură de lemn…

    Se adaugă laptele, alternând cu făina (în care am pus și praful de copt)…

    Într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făina, punem aluatul și dăm la cuptor cam 15 minute… Nu trebuie copt decât pe jumătate…

    Merele curățate și date prin răzătoare se călesc cu zahăr, după gust… Scoatem apoi blatul și punem merele deasupra…

    Batem albușurile spumă tare cu 8 linguri de zahăr și adăugăm deasupra merelor…

    … dăm iar la cuptor, până se rumenește albușul deasupra…

    Se taie după ce se răcește suficient…

    Să o savurați cu drag! Poftă bună!

    Rețeta aparține dnei. Liliana Botescu și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal

    Must read

    You might also likeRELATED
    Recommended to you