1. Varza albă
Varza conține o cantitate enormă de fibre dietetice care au capacitatea de a lega metalele grele, toxinele fiind astfel eliminate din intestine. Conține și cinci acizi organici care au efect pozitiv asupra digestiei și care stabilizează microflora. De asemenea, conține vitamina U, o vitamină destul de rară, care distruge substanțele periculoase și participă și la absorbția vitaminelor, vindecând chiar ulcerele stomacului.
Se poate consuma în stare proaspătă, murată sau sub formă de suc.
2. Sfecla roșie
Este cel mai bun curățător al organismului. Conține cupru, fosfor, fibre, vitamina C și un număr de acizi benefici cu ajutorul cărora îmbunătățește digestia și distruge bacteriile putrefactive din intestine.
De asemenea, conține și o substanță numită betaină, care ajută ficatul să elimine mai rapid și mai ușor toxinele. Sfecla contribuie și la întinerirea corpului întrucât conține acid folic care ajută la generarea celulelor noi și conține și cuarț, care ameliorează starea pielii, a unghiilor și a părului.
Se poate consuma fiert, se poate pregăti sub formă de borș, salată sau suc.
3. Usturoiul
Un singur cățel de usturoi conține peste 400 de ingrediente benefice, componente care desfundă vasele de sânge, reduc colesterolul din sânge și elimină și cauza cancerului cerebral. Nutrienții conținuți de usturoi au capacitatea de a distruge formarea ulcerelor de stomac, omoară viermii, bacilul tubercular și difteria.
Se recomandă consumul în stare proaspătă, zdrobit sau ca mujdei.
4. Ceapa
Fitoncidele sunt cele mai importante substanțe conținute de ceapă. Acestea sunt depozitate în uleiuri esențiale și sunt capabile să ucidă majoritatea ciupercilor și bacteriilor, în doar câteva secunde. Ceapa contribuie și la îmbunătățirea digestiei și la absorbția nutrienților, la îmbunătățirea poftei de mâncare.
Conține o cantitate imensă de sulf care neutralizează și distruge toți dăunătorii din organism.
Se recomandă consumul în stare proaspătă, în salată sau sub formă de tinctură de alcool sau mască cosmetică pentru coșuri și acnee.
5. Merele
Merele au darul de a stabiliza întregul sistem digestiv și poate face acest lucru grație pectinei și fibrelor din conținut, care distrug pur și simplu toxinele. De asemenea, merele îmbunătățesc pofta de mâncare, ameliorează constipația și ajută la producerea de suc gastric. Distrug agenții care cauzează virusurile gripei A, dizenteria și Staphylococcus aureus.
Se recomandă consumul în stare proaspătă, cu tot cu coajă sau sub formă de suc sau compot.
6. Avocado
Avocado conține o substanță numită glutation care poate bloca mulți agenți cancerigeni periculoși, în timp ce ameliorează stresul asupra ficatului. Stabilizează și nivelul colesterolului din sânge și ajută la alimentarea organismului cu oxigen și la digestie.
Se recomandă consumul în stare proaspătă, în salate sau sub formă de pastă, guacamole.