Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Melcișori la tavă, cu ciocolată – Se prepară din 600g făină, 150g unt, 3 linguri pudră de cacao, 6 linguri zahăr, 2 gălbenușuri și…
Ingrediente necesare:
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 3 linguri pudră de cacao
- 500 ml lapte
- 6 linguri zahăr
- 30 g drojdie proaspătă
- 150 g unt
- 2 gălbenușuri
- 2 linguri ulei
- 600 g făină
- 1 praf de sare
- 20 g unt pentru a unge tava
- 100 ml lapte amestecat cu 1 plic de zahăr vanilat – pentru uns
Mod de preparare:
Dizolvăm drojdia în 250 ml lapte cald, împreună cu 1 lingură de zahăr. Lăsăm deoparte timp de câteva minute, la loc cald, ca drojdia să se activeze.
Cernem făina într-un bol mare. Adăugăm gălbenușurile, amestecul de drojdie și începem să amestecăm cu mâna, încorporând treptat și laptele rămas (cald). Când aluatul începe să se omogenizeze, adăugăm uleiul și frământăm până obținem un aluat omogen.
Pudrăm suprafața aluatului cu un pic de făină, acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la dospit, la loc cald, pentru 30 de minute.
Topim untul pe foc mic și punem deoparte, într-un bol mic, cam 4-5 linguri. În untul topit din vas adăugăm 5 linguri de zahăr, pudra de cacao, zahărul vanilat și omogenizăm bine.
Ungem o tavă mare cu unt. Transferăm aluatul dospit pe suprafața de lucru presărată cu făină, îl împărțim în 2 părți egale și modelăm 2 bile. Întindem prima bilă într-un dreptunghi, ungem cu untul topit pus deoparte și punem și umplutura de cacao. Rulăm și tăiem în bucăți. Procedăm la fel și cu aluatul rămas.
Transferăm melcișorii în tava pregătită și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 25 de minute în totoal. După primele 15 minute, ungem melcișorii cu amestecul de lapte și zahăr vanilat.
Savurați cu poftă! Poftă bună!