Mărul și frunzele de dafin se folosesc de regulă în bucătărie dar, împreună, au puteri fantastice de vindecare.
Frunzele de dafin
Potrivit lui Alexis Tejed, frunza de dafin împreună cu un măr îmbunătățește vederea, ameliorează durerea și reduce inflamația. Consumul regulat al acestei băuturi reglează circulația sângelui, ajută în caz de migrene și reduce inflamația articulațiilor.
Mărul conține antioxidanți cu efect antiiflamator iar datorită conținutului de vitamina C, această băutură este excelentă și în caz de răceli sau gripe. Mai mult, în pielea mărului găsim fibra pectină solubilă sare reduce într-un mod eficient colesterolul, motiv pentru care mărul nu trebuie decojit.
Frunzele de dafin au capacitatea de a ajuta în combaterea bolilor de inimă, în reducerea tensiunii arteriale și a stresului. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea de Științe Medicale din Iran, frunzele de dafin ajută și la reducerea grăsimii corporale și la vindecarea pietrelor la rinichi.
Mai mult, această băutură se recomandă și persoanelor cu diabet și ca prevenire a diabetului pentru că are capacitatea de a regla nivelul de zahăr din sânge.
Nu în ultimul rând, băutura cu frunze de dafin și măr încetinește îmbătrânirea celulelor, este benefică în caz de astm sau bronhii inflamate și îmbunătățește și funcția creierului.
Băutură cu frunze de dafin și măr – Iată cum se prepară și cum se consumă
Aveți nevoie de 1 măr, 3 frunze de dafin și 1 L de apă. Opțional, se poate adăuga și un pic de miere și scorțișoară.
Atenție! Folosiți întotdeauna frunze uscate de dafin deoarece cele proaspete pot fi toxice!
Mărul se spală bine, se taie în sferturi și de îndepărtează nucleolii. Se pune apa la fiert și după ce dă în clocot se adaugă dafinul și scorțișoara. Se fierbe 5 minute după care se adaugă și mărul și se oprește focul. Se acoperi cu capac și se lasă la infuzat timp de 10 minute.
Se strecoară, se adaugă miere și se consumă dimineața pe stomacul gol sau seara înainte de culcare.
Cura nu se urmează mai mult de 2 săptămâni.