Ingrediente necesare pentru ruladă:
135 g făină
100 g zahăr
4 ouă
2 linguri ulei
Un vârf de linguriță praf de copt
2 linguri suc de morcov
1 fiolă esență de vanilie
Un praf de sare
Ingrediente necesare pentru cremă:
250 g mascarpone
150 g ciocolată rasă
250 g frișcă lichidă
2 cutii rondele ananas
Mod de preparare:
Separăm albușurile de gălbenușuri și frecăm gălbenușurile cu vanilia și uleiul până obținem o pastă albă.
Într-un alt bol, batem spumă tare albușurile împreună cu un praf de sare și cu zahărul, apoi turnăm amestecul de gălbenușuri peste spumă și amestecăm până la omogenizare.
Cernem și făina amestecată cu praful de copt în compoziție, turnăm sucul de morcovi și amestecăm până la omogenizare cu o spatulă de silicon.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, turnăm compoziția în tavă și coacem la 180 de grade Celsius, timp de 15-20 minute.
După ce e gata, scoatem blatul din tavă pe un prosop ud și rulăm, cu tot cu hârtia de copt. Învelim rulada în prosopul ud și lăsăm să se răcească.
Între timp, pregătim crema: tocăm mărunt o parte din rondele de ananas scurse de suc, și batem spumă tare frișca.
Păstrăm un pic de frișcă și o cutie de ananas pentru decor.
Amestecăm frișca cu crema mascarpone, cu 100 g ciocolată rasă și cu bucățelele de ananas.
Desfacem blatul răcit, îndepărtăm hârtia de copt, întindem deasupra lui crema în strat uniform, apoi rulăm cât de strâns se poate.
Învelim rulada în hârtie de copt, apoi punem în folie alimentară și o băgăm la frigider pentru cel puțin 3 ore.
După 3 ore, scoatem rulada din frigider, apoi din folie și din hârtie și o așezăm pe platoul de servire.
Decorăm cu rondelele de ananas puse deoparte, cu frișca rămasă și cu cantitatea rămasă de ciocolată rasă.
Să o savurați cu poftă!
Sursă rețetă: serpica.net/2018/01/kolac-sa-ananasom-i-piskotama.html