Consumul de alimente bogate în proteine oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate, cum ar fi pierderea în greutate, senzația prelungită de sațietate și dezvoltarea musculară.
În acest clip, îți vom prezenta 20 de alimente gustoase și bogate în proteine, pe care ar trebui să le consumi în fiecare zi…
1. Ouăle
Ouăle sunt considerate printre cele mai sănătoase alimente de pe planetă. Proteina este în albușuri, iar gălbenușul conține o varietate de alți nutrienți. Ouăle oferă o valoare nutrițională semnificativă.
2. Pieptul de pui
Este o sursă excelentă de proteine, are un conținut redus de sodiu și ajută la tonifierea musculaturii.
3. Ovăzul
Ovăzul are un conținut ridicat de proteine, minerale și fibre și este o alegere sănătoasă și hrănitoare inclusiv pentru persoanele cu intoleranță la gluten.
4. Fasolea neagră
Conține o cantitate semnificativă de proteine și permite corpului să proceseze caloriile mai eficient. De asemenea, fasolea neagră reduce riscul de apariție a mai multor boli cronice.
5. Carnea de vită
Poate fi considerată regina proteinelor: susține masa musculară, oferă energie, conține 8 din cei 10 aminoacizi esențiali, susține funcția cognitivă și asigură bunăstarea generală.
6. Conopida
Este o sursă puternică de antioxidanți, detoxifică organismul, este bogată în fibre și oferă o gamă variată de alte minerale și vitamine benefice. Are un conținut ridicat de proteine și un conținut scăzut de calorii.
7. Varza chinezească
Varza chinezească conține antioxidanți, vitaminele C și E, proteine și betacaroten. Are puține calorii și are grijă de sistemul imunitar, de sănătatea ochilor, pielii și părului.
8. Mazărea
Mazărea are un conținut ridicat de proteine și antioxidanți, promovează sănătatea intestinelor și inimii, ajută la pierderea în greutate.
9. Năutul
Este plin de proteine, ajută la controlul diabetului și la controlul greutății corporale, îmbunătățește funcția creierului. Este o sursă nutritivă puternică, benefică atât pentru oase și mușchi, cât și pentru piele.
10. Quinoa
Quinoa este o sursă excelentă de proteine vegetale. Conține fibre, aminoacizi și este o alternativă mai sănătoasă la orez.
11. Iaurtul grecesc
Conține mai multe proteine și mai puține calorii decât iaurtul obișnuit. Este plin de probiotice care susțin sănătatea inimii și promovează o digestie sănătoasă.
12. Migdalele
Sunt o excelentă sursă de proteine, grăsimi sănătoase și fibre. Elimină elementele toxice din organism și controlează nivelul zahărului din sânge.
13. Lintea
Dintre toate tipurile de linte, lintea neagră conține cea mai mare cantitate de proteine. De asemenea, conține acid folic, potasiu, fibre și fier.
14. Avocado
Este bogat în grăsimi sănătoase, antioxidanți și proteine, conține mai mult potasiu decât 1 banană și protejează sănătatea inimii. De asemenea, ajută la prevenirea anumitor tipuri de cancer.
15. Semințele de chia
Semințele de chia îți oferă antioxidanți, proteine și nutrienți esențiali, promovează pierderea în greutate.
16. Somonul
Este bogat în nutrienți, stimulează funcția creierului și imunitatea. Oferă proteine naturale de înaltă calitate care protejează oasele, masa musculară și încetinește procesul de îmbătrânire.
17. Tonul
Este o sursă pură de proteine, ajută la prevenirea anemiei, demenței și pierderii musculare.
18. Tempeh
Se obține din fermentarea boabelor de soia și este bogat în minerale și vitamine esențiale. Conține proteine și prebiotice și este o sursă puternică de nutrienți care ajută la reducerea colesterolului, la reglarea glicemiei și la reducerea inflamației.
19. Broccoli
Această legumă verde conține o cantitate mare de proteine, fier, potasiu, acid folic și o gamă variată de vitamine și minerale.
20. Curcanul
Proteinele din carnea de curcan sunt excelente pentru repararea și menținerea sănătății oaselor, cartilajelor, sângelui și țesuturilor.