Veți avea nevoie de următoarele ingrediente…
- 1 kg faina alba sau integrala (dupa preferintele fiecaruia)
- puțină sare
- 40 grame drojdie proaspata
- semințe de chimen (optional)
- două linguri de ulei (de floarea-soarelui sau de măsline)
- apă călduță
Cum se prepară turtele?
- Cerne faina intr-un lighean mai mare si fa o gaura in ea.
- Dizolva drojdia in apa calduta. Adauga si 2-3 linguri de faina si las-o departe pana la 15 minute.
- Toarn-o apoi in mijlocul fainii. Presara si semintele de chimen.
- Dupa ce amesteci bine cu o lingura, pune uleiul. In cazul in care aluatul e prea moale, mai adauga faina.
- Framanta aluatul cateva minute, apoi acopera-l cu un prosop curat si pune-l intr-un loc caldut.
- Dupa vreo ora, timp in care si-a dublat volumul, imparte-l in mai multe bucati.
- Trece cu sucitorul peste fiecare bucata, apoi pune turtele la copt in ceaunul incins. Acesta trebuie uns cu foarte putin ulei in prealabil.
- Coace turtele la foc mic, pentru a se patrunde cat mai bine. Ca sa le mentii moi si pufoase timp indelungat, inveleste-le cu un prosop dupa ce s-au racit.
Să le savurați cu poftă!
ADVERTISEMENT