Se prepară cu carne tocată de porc, vită, pui sau amestec… și legume diverse, ce aveți prin frigider… ceapă, cartofi, morcovi, mazăre verde, fasole verde, ciuperci etc. Poate fi servită și în zilele călduroase întrucât este la fel de gustoasă și rece…
Ingrediente:
- 500 grame carne tocată
- 1 ceapă mare
- 3 morcovi
- 250 grame mazăre verde
- 3-4 căței de usturoi
- 6-8 cartofi mai mici
- 2 ardei grași
- mărar verde, pătrunjel verde, cimbru
- sare și piper
Cum se prepară?
Punem la fiert cartofii necurățați.
Curățăm ceapa și o tăiem solzișori, apoi o călim în puțin ulei… La fel și 2 căței de usturoi, tocați mărunt…
Când ceapa devine transparentă, adăugăm morcovii curățați și tăiați rondele mici. Adăugăm și ardeii tăiați fâșii…
Călim până când se înmoaie…
Adăugăm apoi carnea tocată, boabele de mazăre verde și restul de usturoi tocat mărunt… Potrivim cu sare și piper și călim totul până când scade toată zeama lăsată de carne și legume… Adăugăm ierburile aromate tocate mărunt și stingem focul…
Curățăm cartofii fierți și răcoriți de coajă, apoi îi tăiem rondele…
Ungem cu unt un vas yena și tapetăm fundul cu felii de cartofi. Adăugăm amestecul de carne și legume și acoperim cu un strat de cartofi.
Dăm totul la cuptor până când cartofii de deasupra sunt frumos rumeniți…
Se servește caldă, dar e la fel de gustoasă și rece…
Să o savurați cu poftă! Poftă mare!
Rețetă preluată cu acord de la dna. Margareta Cismasiu, de pe blogul personal al acesteia…