Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Zacuscă de morcovi – Culoare intensă, gust și aromă deosebite – Rețetă inedită și deosebită
Ingrediente necesare:
- 4,5 kg roșii
- 3 kg morcovi
- 250 g usturoi
- 500 ml ulei
- 1 linguriță oțet 7% sau 10 lingurițe oțet 9%
- 1 linguriță amestec de piper măcinat
- 250 g zahăr sau după gust
- 75 g sare neiodată
Din ingredientele de mai sus umplem 12 borcane de 500 ml
Mod de preparare:
Pregătim legumele: îndepărtăm cotoarele roșiilor după care le tăiem în bucăți. Curățăm morcovul și tăiem în bucăți. Curățăm și usturoiul.
Trecem roșiile și morcovul prin mașina de tocat carne (sucul rămas în bol, în care s-au aflat roșiile, nu trebuie folosit). Punem aceste două ingrediente într-un vas mare și amestecăm bine.
Adăugăm uleiul, sarea, zahărul și amestecăm din nou. Punem zacusca pe foc și o fierbem timp de 50-60 minute din momentul în care dă în clocot. Amestecăm periodic. În ultimele 10 minute adăugăm și usturoiul trecut prin mașina de tocat carne și amestecul de piper.
Amestecăm bine și la final adăugăm oțetul și mai fierbem zacusca timp de 1-2 minute. O transferăm în borcane sterilizate, lăsând 5 mm liberi până la gurile lor. Închidem ermetic borcanele cu capace și le întoarcem cu susul în jos. Le acoperim cu o pătură și le lăsăm să se răcească complet. Le depozităm în cămară.
Savurați cu poftă! Poftă bună!