Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Rețetă simplă și ușoară – Cârnați aromați și rumeni, suculenți și foarte gustoși
Ingrediente necesare:
- 2,5 kg carne de porc de grăsime medie
- 500 g piept de porc sau slănină
- 300 ml apă rece ca gheața
- 50 g sare
- 4-5 căței usturoi
- 1 lingură piper negru măcinat
- 1 lingură cimbru uscat
- 1 lingură zahăr
- 50 ml coniac (opțional)
- 4-4,5 m intestine
Mod de preparare:
Tăiem carnea și pieptul în cuburi mici (500 g de carne o tocăm cu satârul, să rămână cât mai puține spații libere atunci când umplem cârnații.
Adăugăm zahărul, cimbrul, usturoiul pisat, sare, piper (și alte condimente, după gust) și amestecăm. Adăugăm și apa și frământăm carnea până toată apa se îmbibă și compoziția devine omogenă.
Opțional, putem încorpora și un pic de coniac. Acoperim vasul cu capac și lăsăm carnea la marinat peste noapte sau măcar pentru 2 ore.
Ulterior, ungem tubul de cârnați cu ulei și spălăm foarte bine intestinele. Așezăm un intestin pe tub, păstrând capătul lung ca să iasă aerul în exces.
Umplem intestinele cu carne, legăm capetele și formăm inele pe care le fixăm cu ață culinară în 2-3 locuri ca să-și mențină forma. Înțepăm cârnații cu un ac, în mai multe locuri (ca intestinele să nu crape în timpul coacerii).
Tapetăm o tavă cu staniol, așezăm cârnații în ea și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 1 oră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!