Rețete pas cu pas, cu imagini – 5 rețete gustoase și savuroase – Aperitive și salate cu castravete – Rețete rapide și ușoare
Salată cu piept de pui și castraveți
Ingrediente necesare:
- 1 piept de pui
- 300-350 g castraveți
- 150 g porumb
- Mărar
- Jumătate linguriță sare
- Maioneză
Mod de preparare:
Coacem pieptul de pui în staniol, la cuptor. Tocăm mărunt mărarul, tăiem castraveții bucățele mai mici și pieptul de pui în bucăți medii.
Amestecăm toate ingredientele într-un bol iar la final încorporăm și maioneza.
Castraveți în stil coreean
Ingrediente necesare:
- 500 g castraveți
- 1 morcov
- Ceapă verde
- 5-6 căței usturoi
- 50 ml ulei
- 1 lingură boia
- 1 lingură oțet de mere sau oțet de masă 9%
- 2 linguri sos de soia
- Sare și ardei chili după gust
Mod de preparare:
Tăiem castraveții în jumătate după care tăiem fiecare bucată pe lungime și în felii subțiri. Tăiem ceapa verde în bucăți lungi și o adăugăm în bolul cu castraveți.
Dăm morcovul prin răzătoarea pentru morcovi în stil coreean și îl amestecăm cu celelalte ingrediente. Adăugăm și bucățelele mici de usturoi și ardeiul chili.
Încingem uleiul, adăugăm boiaua, amestecăm bine după care turnăm sosul fierbinte peste amestecul de legume. Amestecăm bine, până uleiul se repartizează uniform.
Adăugăm sosul de soia, oțetul și amestecăm din nou. Lăsăm salata la marinat peste noapte sau măcar pentru 2-3 ore.
Salată de castraveți în stil turcesc (cu mentă)
Ingrediente necesare:
- 6 castraveți medii
- 30 g mărar proaspăt
- 30 g mentă proaspătă
- Jumătate ceapă roșie
- 125 g iaurt grecesc sau smântână
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 căței usturoi
- Jumătate linguriță sare
- Piper după gust
- 1 praf de zahăr
Mod de preparare:
Tăiem castraveții jumătăți de rondele sau cuburi și tăiem și ceapa în bucățele mici. Tocăm mărunt mărarul, rupem frunzele de mentă de pe tulpini și le tăiem bucăți mici. Punem castraveții, menta, mărarul și ceapa într-un bol.
Pentru dressing, amestecăm iaurtul cu uleiul, zeama de lămâie, piperul, zahărul, sarea și usturoiul pisat. Turnăm dressing-ul în bolul cu salata și amestecăm foarte bine.
Castraveți marinați
Ingrediente necesare:
- 600 g castraveți
- 1 linguriță sare
- 1 lingură zahăr
- 30 g mărar
- 1 lingură oțet de mere sau de masă 9%
- 4-5 căței usturoi
Mod de preparare:
Tăiem castraveții în jumătate după care tăiem în sferturi. Tocăm mărunt mărarul și usturoiul. Amestecăm aceste trei ingrediente într-un bol. Adăugăm și sare, zahăr și oțet și amestecăm foarte bine.
Acoperim bolul cu folie alimentară și dăm salata la frigider pentru 10-15 minute.
Salată de castraveți și ardei gras
Ingrediente necesare:
- 300-350 g castraveți
- Jumătate ceapă roșie
- Mărar
- Jumătate ardei gras roșu
Ingrediente necesare pentru dressing:
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriță miere sau zahăr
Mod de preparare:
Tăiem castraveții și ceapa în jumătăți de rondele subțiri și ardeiul pai subțire. Tocăm mărunt mărarul.
Pentru dressing, amestecăm toate ingredientele necesare până mierea (sau zahărul) se dizolvă complet.
Turnăm dressing-ul peste salată și amestecăm foarte bine.
Savurați cu poftă! Poftă bună!