Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Slănină gustoasă și apetisantă, pur și simplu se topește în gură – Slănină în saramură – Rețetă țărănească
Ingrediente necesare:
- 1 L apă
- 4 linguri cu vârf sare
- Slănină
- Foi dafin
- Boabe de ienibahar și de piper negru
- Usturoi
Mod de preparare:
Curățăm bine șoriciul de pe slănină. Spălăm slănina și o uscăm cu prosoape de hârtie după care o tăiem în bucăți.
Pentru saramură, punem ara caldă într-o cratiță. Adăugăm sare și amestecăm până se dizolvă complet. Punem saramura pe foc și o aducem până la punctul de fierbere, adăugând și foile de dafin și boabele de piper și de ienibahar. După ce dă în clocot, fierbem saramura timp de 3-4 minute după care o lăsăm să se răcească.
Punem bucăți de usturoi într-un vas. Așezăm și slănina, punem încă un strat de usturoi și procedăm la fel, alternând straturile, până umplem vasul.
Scoatem folie de dafin din saramură și le punem între bucățile de slănină. Umplem vasul cu saramură, până acoperă complet slănina.
Punem o farfurie deasupra și o greutate și lăsăm slănina la temperatura camerei pentru 2-3 zile. Ulterior, o dăm la frigider pentru încă 2-3 zile.
Scoatem slănina din saramură, îndepărtăm condimentele și o uscăm cu prosoape de hârtie. Tăiem o bucată în felii și punem celelalte bucăți în pungi de plastic și le dăm la congelator.
Savurați cu poftă! Poftă bună!