Secretul clătitelor subțiri este apa fierbinte!
Ingrediente necesare pentru umplutură:
1 ou
2 linguri zahăr
zahăr vanilat, după gust
dulceață sau smântână, după gust
500 g brânză de vaci
Ingrediente necesare pentru clătite:
1,5 pahar făină
1 pahar apă fierbinte
2 pahare lapte
3 ouă
jumătate linguriță sare
1,5 linguriță zahăr
Mod de preparare:
Pentru a pregăti aluatul de clătite, batem ouăle cu un tel, până obținem o textură spumoasă.
Turnăm și un pahar de lapte, punem sarea și zahărul și amestecăm.
Continuând să amestecăm, adăugăm treptat făina.
Turnăm și uleiul și laptele rămas, amestecăm, apoi turnăm apa fierbinte și batem repede cu un tel.
Coacem clătitele (punem câte un polonic mic de aluat) în puțin ulei încins, până se rumenesc frumos pe ambele părți.
În timp ce le coacem, le așezăm una peste cealaltă, apoi după ce am copt și ultima, acoperim cu un capac și lăsăm deoparte 10 minute.
Între timp, pregătim umplutura: frecăm cu o furculiță brânza de vaci, adăugăm vanilia, zahărul și oul și amestecăm până la omogenizare.
Umplem clătitele cu umplutura de brânză, apoi pliem în formă de plic.
Mai prăjim odată clătitele, de data aceasta gata umplute, în puțin unt încins, până capătă o culoare frumoasă.
Servim cu smântână sau dulceața preferată sau… cu ambele!
Să le savurați cu drag! Poftă bună!