Iată câteva sugestii care vă vor ajuta mult – Cum prăjim corect șnițelele de porc și pulpele de pui pane
Pregătim carnea:
Punem pulpele într-un bol, adăugăm sare (eventual condimentele preferate) și amestecăm. Acoperim bolul cu folie alimentară și lăsăm carnea la frigider peste noapte.
Porționăm și carnea de porc și frăgezim feliile pe o suprafață tapetată cu folie alimentară. De asemenea, acoperim și carnea cu folie.
Pentru panadă, pregătim ingredientele: mixăm într-un bol ouăle împreună cu un pic de sare, într-un alt bol punem făina și în al treilea bol punem pesmetul.
Trecem carnea prin făină, prin ouă și prin făină. Transferăm pe o farfurie.
Încinge uleiul la 180 de grade. Scuturăm carnea de pesmetul în exces. Prăjim pulpele timp de 6-7 minute după care reducem focul la 150 de grade și mai prăjim pulpele timp de 5-6 minute aproximativ. Transferăm pulpele pe o farfurie tapetată cu șervețele de hârtie, ca acestea să absoarbe uleiul în exces.
Pentru șnițelele de porc, încingem uleiul la 180-185 grade și prăjim timp de 90 de secunde/ parte. Transferăm șnițelele pe șervețele de hârtie.
Recomandări:
Timp de prăjire pulpe pui (180 grade):
70-90g – 10-11 minute
100-140 g – 14-15 minute
Pulpele mai mari – până la 20 de minute
Pulpe întregi, fără os, fără frăgezire (170-175 grade): 230-250 g – 7-8 minute în total
Carne de porc, ușor frăgezit, 3-4mm (180-185 grade): 4-5 minute
- Nu începeți să prăjiți carnea dacă uleiul nu este suficient de încins
- Dacă uleiul este prea încins, panada se va rumeni repede și carnea ca rămâne crudă
- În timpul prăjirii, dacă uleiul se umple cu pesmet sau bucăți de panadă, strecurați uleiul
Spor la gătit și poftă bună!