Rețetă cu imagini – Rulouri Aperitiv – Rulouri din bacon (cu umplutură de ouă, castraveți și smântână) – Rețetă ușoară și rapidă, gustoasă și savuroasă
Ingrediente necesare:
- 12 felii bacon
- 3-4 ouă fierte
- 100 g castraveți murați
- 2 linguri smântână (sau maioneză)
- Jumătate linguriță sare
- 1 gălbenuș
- 3 căței usturoi
- 15 g mărar
- Staniol
Mod de preparare:
Începem prin a pregăti formele pentru rulouri. Tăiem o bucată de staniol de 40 cm, îl pliem în jumătate (pe lungime) după care îl pliem din nou în jumătate. Vom obține o fâșie cu lățimea de 10 cm pe care îl rulăm fără să presăm prea tare. Trebuie să obținem un cilindru cu diametrul de 1,5 cm. Procedând astfel, formăm în total 12 cilindre.
În jurul fiecărui cilindru înfășurăm câte o felie de bacon. Le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu 1 gălbenuș. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 8-10 minute.
Pentru umplutură, dăm ouăle fierte pe răzătoarea mică. Dăm castraveții pe răzătoarea mare, tocăm mărunt mărarul și pisăm usturoiul. Într-un bol, amestecăm ouăle cu sare, castraveți, mărar, usturoi și la final încorporăm și smântâna.
Notă: dacă castraveții sunt zemoși, îi stoarcem bine înainte de a-i amesteca cu celelalte ingrediente.
Transferăm umplutura într-un poș sau într-o pungă de plastic. Scoatem cilindrele din rulouri și umplem rulourile cu umplutură.
Savurați cu poftă! Poftă bună!