Rețete explicate pas cu pas, cu imagini – Iată 3 idei pentru Rulade Aperitiv – Rețete gustoase și apetisante, perfecte pentru masa de Revelion
Ruladă cu sfeclă și hering
Ingrediente necesare pentru blat:
- 250 g sfeclă roșie fiartă (fără coajă)
- 3 ouă
- 1 lingură ulei
- 80 g amidon (sau făină)
- 1 linguriță rasă sare
- Jumătate linguriță zahăr
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 1 hering sărat
- 300 g cremă de brânză
- 1 castravete murat
- 1 legătură mărar
Mod de preparare:
Pentru blat, trecem sfecla prin răzătoarea mică, adăugăm gălbenușurile, sare și ulei și omogenizăm. Încorporăm și amidonul.
Separat, mixăm albușurile spumă. Adăugăm treptat zahărul, mixând continuu până obținem o spumă tare și lucioasă. Transferăm un sfert din spumă în compoziția cu sfeclă și omogenizăm cu spatula. La final încorporăm și spuma rămasă, amestecând ușor și cu grijă. Compoziția trebuie să rămână pufoasă.
Transferăm compoziția pe o tavă (28*38) tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm frumos și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 13-15 minute. După coacere, transferăm blatul pe un tocător și îl lăsăm să se răcească.
Pentru umplutură, amestecăm crema de brânză cu mărarul tocat mărunt și cu castravetele tăiat cubulețe mici. Întindem acest amestec pe blat după care tăiem 2 fileuri de hering în jumătate (pe lungime) și le așezăm pe una din marginile lungi.
Ajutându-ne de hârtia de copt, rulăm rulada. O înfășurăm în folie alimentară și o dăm la frigider peste noapte sau măcar pentru 1 oră.
Ruladă cu spanac
Ingrediente necesare pentru blat:
- 3 ouă
- 150 g spanac
- 50 g făină
- Un sfert linguriță sare
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 300 g cremă de brânză
- 200 g pește roșu
- 1 lingură zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Stoarcem de lichid spanacul decongelat. Putem folosi și spanac proaspăt pe care nu trebuie să-l scurgem de zeamă. Amestecăm spanacul cu sare și gălbenușuri după care pasăm cu blenderul vertical. Încorporăm făina. Mixăm albușurile spumă tare după care încorporăm un sfert din spumă în compoziția cu spanac. Omogenizăm, adăugăm spuma rămasă și amestecăm cu mare grijă, folosind spatula. Compoziția trebuie să rămână pufoasă.
Transferăm compoziția pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. trebuie să obținem un blat de 20*30 cm. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10 minute. După coacere, lăsăm blatul să se răcorească după care îl răsturnăm pe un tocător și îndepărtăm hârtia de copt.
Notă: avem grijă să nu coacem blatul prea mult, deoarece se va usca. Dacă hârtia nu se dezlipește de blat, o umezim cu apă și așteptăm 5-7 minute după care încercăm din nou.
Pentru umplutură, amestecăm crema de brânză cu zeama de lămâie.
Întoarcem blatul cu suprafața netedă în jos și întindem pe el crema de brânză. Așezăm și feliile subțiri de pește și rulăm strâns. Înfășurăm rulada în folie alimentară și o dăm la frigider pentru minim 2 ore.
Ruladă de morcov
Ingrediente necesare:
- 600 g morcov
- 5 ouă
- 300 g cremă de brânză Philadelphia
- 1 linguriță sare
- 1 legătură mărar
- Piper după gust
- Ulei
Mod de preparare:
Dăm morcovul prin răzătoarea mare și transferăm într-o tigaie încinsă în care am pus 10 g de unt. Călim morcovul timp de 15 minute, sub capac, pe foc mediu. Amestecăm periodic până se înmoaie după care transferăm într-un bol și lăsăm să se răcorească.
Peste morcovi punem gălbenușurile, piperul și amestecăm bine. Mixăm albușurile spumă tare împreună cu 1 linguriță de sare, timp de 5 minute. Încorporăm spuma în compoziția cu morcovi, în 2 tranșe, amestecând ușor și cu grijă, folosind spatula.
Transferăm compoziția într-o tavă (38*47) tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute. După coacere, lăsăm blatul să se răcorească timp de 10 minute după care îl răsturnăm pe o bucată mare de folie alimentară. Îndepărtăm hârtia de copt.
Amestecăm crema de brânză cu mărarul tocat mărunt și întindem amestecul pe blat. Ajutându-ne de folie, rulăm o ruladă pe care o înfășurăm în folie și o dăm la frigider pentru minim 2-3 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!