Desert cremos și răcoritor – Desert fără coacere cu frișcă și căpșuni
Ingrediente necesare pentru blat:
- 360 g biscuiți cu cacao
- 125 g unt
Ingrediente necesare pentru stratul 1:
- 500 g brânză de vaci
- 100 g zahăr tos
- 6 foi gelatină
- 1 lămâie
- Un praf de sare
Ingrediente necesare pentru stratul 2:
- 250 ml frișcă lichidă
- 500 g căpșuni
- 180 ml smântână
- 50 g zahăr tos
- 6 foi gelatină
- Jumătate linguriță esență de vanilie, sau după gust
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm biscuiții măcinați cu untul topit. Transferăm într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt și formăm un blat uniform. Dăm tava la frigider.
Pentru stratul 1, punem foile de gelatină în apă rece pentru 10 minute, după care încălzim până se dizolvă. Ne orientăm după instrucțiunile de pe ambalaj.
Amestecăm brânza cu zahărul și cu un praf de sare. Putem adăuga și zeama și coaja rasă de la 1 lămâie. Adăugăm și gelatina și amestecăm foarte bine, după care transferăm pe blatul din tavă. Dăm tava înapoi la frigider pentru 1-2 ore.
Pentru stratul 2, mixăm spumă frișca. Încorporăm smântâna, zahărul, vanilia și gelatina pregătită conform instrucțiunilor de pe ambalaj. La final, încorporăm și bucățelele de căpșuni. Transferăm în tavă, uniformizăm și dăm tortul înapoi la frigider peste noapte sau măcar pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!