Rețetă cu imagini – Ruladă suculentă și aromată – Rețetă simplă și ușoară, gustoasă și sățioasă – Ruladă din piept de pui (umplută cu ouă, mazăre, porumb și ardei)
Ingrediente necesare:
- 700 g piept de pui
- Sare și piper
- 3 căței usturoi
- 20 g ardei gras
- 20 g mazăre verde
- 20 g porumb
- 2 ouă
- 100 g cașcaval
Alte ingrediente necesare:
- 1 linguriță miere
- 1 linguriță sos de soia
- Jumătate linguriță muștar
Mod de preparare:
Tăiem carnea pe lungime, în așa fel încât să obținem un blat cât mai lat. Acoperim carnea cu folie alimentară și o frăgezim pe ambele părți.
O condimentăm cu sare și piper pe ambele părți după care punem și usturoiul pisat deasupra și frecăm ușor. Acoperim carnea cu folie alimentară și o lăsăm deoparte. Procedăm la fel și cu cealaltă bucată de piept de pui.
Pentru clătite, împărțim ardeiul, mazărea și porumbul în două. În fiecare bol punem sare, câte 1 ou și amestecăm forte bine cu furculița.
Prăjim câte o clătită într-o tigaie fierbinte unsă cu un pic de ulei.
Pe fiecare blat de carne punem câte o clătită și punem și câteva felii de cașcaval. Rulăm și înfășurăm ruladele în piele de pui. Pielea de pui este opțional dar în acest fel vor rămâne suculente și se vor rumeni mai bine.
Legăm strâns ruladele cu ață de bucătărie și le punem într-o tavă tapetată cu staniol.
Amestecăm mierea cu muștarul și sosul de soia și ungem ruladele. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 30-40 de minute.
După coacere, lăsăm ruladele să se răcească complet după care putem îndepărta ața, porționa și servi,.
Savurați cu poftă! Poftă bună!