Ruladă suculentă și aromată, umplută cu cașcaval – Ruladă din carne tocată
Ingrediente necesare:
- 500 g carne tocată
- 1 ceapă
- 1 ou
- 150 g cașcaval
- Ulei
- Sare, piper
Ingrediente necesare pentru panadă:
- 250 ml lapte
- 2 ouă
- 10 linguri făină
- Sare
Mod de preparare:
Curățăm și trecem ceapa prin răzătoarea mică, direct în vasul cu carnea tocată. Adăugăm și oul, sare, piper și amestecăm foarte bine.
Tapetăm suprafața de lucru cu câteva straturi de folie alimentară. Transferăm compoziția de carne pe folie și modelăm un blat dreptunghiular. Deasupra presărăm cașcavalul ras, lăsând un spațiu liber la margini.
Ajutându-ne de folie, rulăm o ruladă pe care o înfășurăm în folie și o dăm la congelator pentru 3-4 ore.
Ulterior, amestecăm laptele cu ouăle și cu sarea. Adăugăm făina și amestecăm din nou. Scoatem rulada din congelator, îndepărtăm folia și tăiem în felii groase de 1 cm.
Trecem fiecare bucată prin panada pregătită anterior și le prăjim într-o tigaie cu ulei încins, sub capac și la foc mediu. Sunt gata când se rumenesc frumos pe ambele părți.
Savurați cu poftă! Poftă bună!