Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Prăjitură de casă cu foi fragede și fine – Prăjitură delicată și aromată, cu cremă de ciocolată – Rețetă de nota 10+
Ingrediente necesare pentru foi (folosim o tavă de 21*33 cm):
- 400 g făină
- 120 g zahăr pudră
- 2 gălbenușuri
- 1 praf de sare
- 1 linguriță praf de copt
- 100 g unt
- 175 g smântână, aproximativ
- 20 g pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 2 plicuri budincă de ciocolată
- 500 ml lapte
- 100 g unt
- 120 g zahăr tos
- 100 g cremă de alune
Mod de preparare:
Pentru foi, cernem făina, praful de copt și zahărul pudră într-un bol. Amestecăm, adăugăm bucățelele de unt, gălbenușurile, smântâna și frământăm un aluat omogen, moale și maleabil. Cantitatea de smântână depinde de calitatea făinii.
Punem deoparte un sfert din aluat și în 2/ 3 încorporăm pudra de cacao. Dacă aluatul este prea tare, adăugăm un pic de smântână.
Întindem aluatul alb la mărimea tăvii. Împărțim aluatul cu cacao în două părți egale pe care le întindem, tot la mărimea tăvii.
Coacem foile pe dosul tăvii tapetat cu hârtie de copt, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, câte 8-10 minute fiecare. Înainte de coacere, înțepăm foile cu o furculiță.
Pentru cremă, punem laptele într-un vas. Adăugăm zahărul și praful de budincă și, amestecând continuu, fierbem compoziția până se îngroașă. După ce se răcorește și ajunge la temperatura camerei, adăugăm untul moale și crema de alune și mixăm foarte bine, până la omogenizare.
Asamblare: foaie cu cacao, cremă, foaie albă, cremă, foaie cu cacao, strat subțire de cremă, nucă tocată grosier.
Savurați cu poftă! Poftă bună!