Ruladă cu nucă și caramel – Se prepară din 4 ouă, 120g nucă, 100g făină, 100g zahăr pudră și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 4 ouă
- 100 g zahăr pudră
- 1 lingură smântână
- 100 g făină
- 120 g nucă măcinată
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 1 conservă lapte condensat caramelizat
- 150 g unt
- 300 ml lapte
- 1 plic budincă cu gust de caramel
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm spumă gălbenușurile împreună cu 50g zahăr pudră și smântâna. Separat, mixăm spumă tare albușurile împreună cu zahărul pudră rămas. Omogenizăm cu grijă cele două compoziții și încorporăm la final și făina amestecată cu nuca.
Transferăm compoziția pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, uniformizăm. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 15 minute.
După coacere, răsturnăm blatul pe un prosop curat și rulăm cu tot cu hârtia de copt și cu prosopul. Lăsăm blatul să se răcească după care îndepărtăm hârtia de copt.
Pentru cremă, pregătim o budincă din lapte și praful de budincă. Acoperim suprafața cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească. Mixăm untul spumă, după care încorporăm și budinca și laptele condensat.
Punem deoparte un pic din cremă pentru decor. Întindem crema peste blat și rulăm.
Îmbrăcăm rulada cu crema pusă deoparte și decorăm cu nucă măcinată. Punem rulada la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!