Tocinei din dovlecel cu umplutură de smântână și ceapă verde – Se prepară din 1 kg dovlecel, 2 ouă, făină și…
Ingrediente necesare:
- 1 kg dovlecei
- 1 morcov
- 1 ceapă roșie
- 2 ouă
- Făină după necesitate
- Sare, piper
- Ulei pentru prăjit
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 250 ml smântână
- Jumătate legătură ceapă verde
- 1 cățel usturoi
- Cașcaval ras după gust
Mod de preparare:
Curățăm dovleceii și îi dăm prin răzătoarea mică. Punem deoparte până lasă zeamă după care stoarcem foarte bine și transferăm într-un alt bol.
Peste dovlecei punem morcovul dat pe răzătoarea mică, ceapa tocată mărunt și amestecăm bine. Potrivim de sare și piper, adăugăm ouăle. Adăugăm și făină cât să obținem o compoziție mai densă.
Luăm cu lingură din compoziție și punem într-o tigaie cu ulei încins. Prăjim tocineii până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Pentru umplutură, amestecăm smântâna cu usturoiul zdrobit și cu ceapa verde tocată mărunt. După plac, putem adăuga și cașcaval ras. Potrivim amestecul de sare, piper și alte condimente, după gust. Lipim tocineii, 2 câte 2, cu umplutura.
Savurați cu poftă! Poftă bună!