Ruladă pufoasă cu umplutură de cocos – Absolut delicioasă – Rețetă simplă
Ingrediente necesare pentru blat:
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr tos
- 3 linguri ulei
- 6 linguri făină
- 6 g praf de copt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 300 ml lapte
- 1 plic budincă cu gust de cocos
- 150-200 g zahăr tos
- 200-250 g unt
- 20 g zahăr vanilat
- 1 lingură esență de rom
Alte ingrediente necesare:
- Gem de piersici ( sau gemul preferat )
- Fulgi de cocos pentru decor
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm spumă tare albușurile, adăugând treptat și zahărul. Încorporăm pe rând și gălbenușurile și treptat uleiul. Încorporăm și făina amestecată cu praful de copt.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și ungem hârtia cu un pic de ulei. Transferăm compoziția în tavă și coacem blatul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 20 de minute.
După coacere, rulăm blatul cu tot cu hârtia de copt și îl lăsăm să se răcească.
Pentru cremă, pregătim budinca din lapte și praful de budincă. Acoperim suprafața cu folie alimentară și lăsăm să se răcească. Mixăm untul spumă împreună cu zahărul și cu esența de rom, după care încorporăm în budinca rece.
Întindem un strat de gem peste blat, întindem și crema și rulăm. Dacă rămână cremă, o întindem pe toată suprafața ruladei și decorăm cu fulgi de cocos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!