Rețetă simplă de tort cu brânză dulce și caise – Se prepară din 2 ouă, 300 ml frișcă lichidă, 300g brânză de vaci și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 2 ouă
- 50 g făină
- 40 g zahăr tos
- Un praf de sare
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 850 g conservă caise
- 300 ml frișcă lichidă
- 300 g brânză de vaci
- 180 g zahăr tos
- 70 ml smântână
- 30 g gelatină
- 10 g zahăr vanilat
Mod de preparare:
Mixăm albușurile spumă împreună cu un praf de sare. Treptat încorporăm și zahărul, mixând continuu până obținem o spumă tare și lucioasă. Pe rând încorporăm și câte un gălbenuș după care încorporăm și făina cernută.
Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de cop. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem blatul timp de 20 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
După coacere, lăsăm blatul să se răcească, îl scoatem din formă, îndepărtăm hârtia de copt și partea de blat mai închisă la culoare. Punem blatul înapoi în tavă și îl ungem cu siropul din compot.
Pregătim gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Scurgem siropul de pe caise după care mixăm cu mixerul de mână până obținem un piure. Adăugăm zahărul tos, cel vanilat și un pic de frișcă lichidă. Omogenizăm.
Mixăm spumă frișca rămasă după care o amestecăm cu brânza și cu smântână până obținem o cremă omogenă. Încălzim gelatina, având grijă dă nu o fierbem. Adăugăm un sfert în piureul de caise, restul în cremă.
Omogenizăm.
Întindem crema peste blat și peste cremă turnăm jeleul de caise. După plac, putem să le și amestecăm un pic, creând un model pe suprafața tortului.
Dăm tortul la frigider peste noapte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!