Ingrediente pentru aluat:
- 5-6 cartofi
- 120 g bacon
- 200 g cașcaval
- 1 lingură smântână
- sare, piper negru, pătrunjel
- ulei
Ingrediente pentru panadă:
- 2 ouă
- făină
- pesmet
Ingrediente pentru sosul de smântână:
- 200 ml smântână
- 2-3 căței de usturoi
- pătrunjel
- sare, piper negru
Mod de preparare:
1. Pentru început, tăiem cartofii bucățele și îi punem la fiert. După ce s-au răcit, îi facem piure.
2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem mărunt baconul.
3. Procedăm la fel și cu pătrunjelul.
4. În piureul de cartofi adăugăm smântâna fermentată. Amestecăm bine și adăugăm baconul, pătrunjelul, sarea, piperul și amestecăm foarte bine.
5. Tăiem cașcavalul felii.
6. Cu ajutorul mâinilor, formăm turtițe din umplutura pregătită anterior. Așezăm câte o felie de cașcaval și formăm bastonașe.
7. Dăm bastonașele prin făină.
8. Pe urmă, prin ou bătut și pesmet.
9. Coacem bastonașele într-o tigaie încinsă cu ulei, până se rumenesc frumos.
10. Pentru sos, turnăm smântâna într-un bol. Adăugăm sarea, piperul, pătrunjelul mărunțit, usturoiul și amestecăm foarte bine.
Poftă mare!