Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitura de casă în straturi (cu miere) – Prăjitură „Marlenka” cu foi aromate, umplute cu cremă fină
Ingrediente necesare pentru foi:
- 100 g unt
- 200 g zahăr
- 100 g miere
- 1 linguriță oțet
- 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
- 2 ouă
- 3 linguri pudră de cacao
- 500 g făină
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 350 g zahăr pudră
- 450 ml lapte condensat
- 300 g unt
Mod de preparare:
Pentru foi, topim 100g unt într-un vas. Adăugăm 200g zahăr și omogenizăm după care încorporăm și 100 g de miere. Adăugăm oțetul, bicarbonatul și amestecăm, după care luăm vasul de pe foc și lăsăm compoziția să se răcorească. După ce compoziția ajunge la temperatura camerei, încorporăm ouăle, amestecând bine până la omogenizare.
Cernem făina într-un bol. Turnăm compoziția de miere (răcită) peste făină, adăugăm și pudra de cacao și frământăm un aluat omogen. Împărțim aluatul în 5 părți egale pe care le întindem, rând pe rând, în foi de 20*30 cm. Le coacem pe dosul tăvii tapetat cu hârtie de copt, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 5-6 minute fiecare. Le lăsăm să se răcească după care uniformizăm marginile. Din bucățelele de foi rămase după uniformizare facem firimituri cu care vom decora prăjitura.
Pentru cremă, punem laptele condensat și zahărul pudră pe baie de aburi. Amestecăm până compoziția începe să se caramelizeze ușor, cam 30-35 minute. Lăsăm să se răcească. Separat, mixăm untul spumă tare, adăugăm compoziția de lapte condensat și omogenizăm.
Umplem foile cu crema pregătită. Întindem crema rămasă peste ultima foaie și decorăm suprafața prăjiturii cu firimiturile puse deoparte.
Dăm prăjitura la frigider pentru o zi, ca foile să se înmoaie. Cu 2 ore înainte de a servi prăjitura, o scoatem de la frigider și o lăsăm la temperatura camerei.
Savurați cu poftă! Poftă bună!