Rețetă explicată în detaliu, cu imagini, pas cu pas – Prăjitură Bounty cu cocos – Negresă de casă, cu cocos și glazură de ciocolată
Ingrediente necesare pentru blat (folosim o tavă de 20*20 cm):
- 100 g unt
- 100 g ciocolată
- 120g zahăr
- 2 ouă
- 30 g pudră de cacao
- 70 g făină
Ingrediente necesare pentru umplutura de cocos:
- 340 g lapte condensat, îndulcit
- 130 g fulgi de cocos, aproximativ
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 100 ml frișcă lichidă
- 100 g ciocolată neagră
- 1 bucățică de unt cât o nucă
- Fulgi de cocos pentru decor
Mod de preparare:
Pentru blat, punem untul pe baie de aburi. Adăugăm bucățelele de ciocolată, zahărul și amestecăm până la omogenizare. Luăm compoziția de pe baia de aburi, adăugăm făina cernută împreună cu pudra de cacao și omogenizăm, asigurându-ne că nu rămân cocoloașe.
După ce compoziția de răcește un pic, încorporăm și ouăle. Transferăm compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 15 minute.
Pentru umplutură, amestecăm cele două ingrediente necesare. Dacă compoziția este prea moale, mai adăugăm un pic de cocos, însă avem grijă să nu fie prea tare.
Peste blatul călduț întindem umplutura de cocos.
Pentru glazură, punem pe baie de aburi bucățelele de ciocolată, untul și frișca lichidă. Amestecăm până la omogenizare după care turnăm glazura peste stratul de umplutură. Decorăm cu fulgi de cocos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!