Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Plăcintă de casă cu mere întregi – Aluat cu brânză dulce și umplutură cu mere – Aluat, mere, aluat și dai la cuptor, se prepară foarte foarte rapid…
Ingrediente necesare:
- 150 g brânză dulce de vaci
- 200 g unt
- 150 g zahăr
- 5 g zahăr vanilat
- 300 g făină, aproximativ
- 5 g praf de copt
- 6 mere
- Zahăr vanilat după gust
- Scorțișoară după gust
- 1 gălbenuș pentru uns
Mod de preparare:
Pentru aluat, punem brânza într-un bol adânc. Adăugăm untul moale, zahărul tos și cel vanilat și amestecăm până la omogenizare, folosind spatula. Adăugăm și făina cernută împreună cu praful de copt și începem să amestecăm cu spatula după care frământăm cu mâinile până obținem un aluat omogen, moale și nelipicios.
Pentru umplutură, curățăm merele de coajă și de cotoare și le tăiem în jumătăți.
Împărțim aluatul în 2 părți egale. Pe o bucată de hârtie de copt presărată cu făină, întindem o bucată de aluat într-un blat dreptunghiular, la o grosime de 5 mm. Uniformizăm frumos marginile și transferăm blatul, cu tot cu hârtia de copt, pe tava de la aragaz.
Punem jumătățile de mere pe suprafața aluatului, cu secțiunea în jos. Lăsăm spațiu liber între ele și le presărăm cu zahăr vanilat și/ sau scorțișoară.
Întindem și aluatul rămas, tot pe o bucată de hârtie de copt presărată cu făină. Transferăm blatul, cu mare grijă, peste merele din tavă. Lipim marginile blatului superior de marginile blatului inferior.
Ungem plăcinta cu gălbenuș bătut și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Coacem plăcinta timp de 25 de minute, aproximativ. După coacere, o lăsăm să se răcească complet după care o putem porționa și servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!