Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură de casă fragedă și delicată – Prăjitură moale și delicioasă – Rețetă simplă și ușoară
Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- 250 g zahăr
- 200 ml lapte
- 100 ml ulei
- 1 praf de sare
- 350 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 2 linguri pudră de cacao și 3 linguri de lapte
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol, adăugăm zahărul și amestecăm cu telul. Adăugăm și laptele, uleiul, un praf de sare, făina cernută împreună cu praful de copt și omogenizăm foarte bine.
Împărțim aluatul în două părți: 2/ 3 și 1/ 3. Încorporăm pudra de cacao și 3 linguri de lapte în porția mai mică de aluat.
Tapetăm baza unei tăvi de 22 cm cu hârtie de copt și ungem marginile cu unt. Turnăm aluatul alb în tavă după care, cu ajutorul unui poș, transferăm și aluatul cu cacao în tavă. Amestecăm ușor cu o scobitoare, așa cum se vede în imaginea de mai jos.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 35-40 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!