Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Pogăcele de casă (cu aluat pe bază de cartofi) – Pogăcele rapide și gustoase – O să vă placă mult rețeta…
Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- 25 g drojdie proaspătă sau 7 g drojdie uscată
- 18 g sare
- 200 g unt
- 1 ou întreg și 1 gălbenuș
- 450 g cartofi fierți în apă fără sare
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol. Adăugăm untul și amestecăm cu mâna până obținem un aluat nisipos. Adăugăm sarea pe o margine și drojdia sfărâmițată pe marginea cealaltă, oul și gălbenușul, cartofii fierți și pasați și frământăm un aluat omogen și neted.
Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie sau cu capac și lăsăm aluatul la dospit, la loc cald, timp de 30 de minute. După dospire, îl transferăm pe suprafața de lucru presărată cu un pic de făină și îl întindem. Crestăm, decupăm pogăcelele și le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând suficient spațiu între ele. Adunăm aluatul rămas, frământăm, întindem, crestăm și decupăm pogăcelele.
Ungem pogăcelele cu ou bătut și le lăsăm la dospit la temperatura camerei timp de 20-25 minute. Setăm cuptorul la 240 de grade. Ulterior, le ungem din nou cu ou bătut, le dăm la cuptor și reducem imediat temperatura la 220 grade. Le coacem timp de 17-22 minute, depinde de mărimea lor.
Savurați cu poftă! Poftă bună!