Dacă ținem cont de câteva reguli simple, vom avea drept rezultat usturoi sănătos și mare.

Înainte de toate, solul trebuie să fie afânat și moale pentru ca usturoiul să se dezvolte bine iar cea mai simplă metodă este afânarea dintre rânduri, după irigare.

Este important de știut că usturoiul iubește solul umed dar nu și pământul mereu acoperit cu apă.

Așadar, nu este nevoie să udăm usturoiul în fiecare zi.

Pentru a păstra solul umed pe parcursul a 2 zile toride, tot ce trebuie să facem este să afânăm solul, să mulcim patul cu un strat subțire de paie și apoi să-l udăm.

1.Pentru a sfărâma coaja tare de la suprafață, este necesar să afânăm solul.

2.Pasul următor este să mulcim pământul. Pentru asta, vom repartiza paie printre rândurile de usturoi, într-un strat de 2-3 cm grosime.

În afară de faptul că paiele au rolul de îngrășământ, cu ajutorul lor vom feri solul de razele directe ale soarelui.

Acest strat de paie va trebui udat o dată la 3-4 zile..

3.Ultimul pas este udarea generoasă a solului, ca paiele să se lipească bine de pământ și să nu le sufle vântul.

Cu cât mai devreme realizăm procesul de afânare și de mulcire, cu atât mai repede va începe usturoiul să crească și să formeze căpățâni.

Spor la grădinărit!