Rețetă ușoară și aromată – Pulpă de porc la cuptor, cu cartofi și ceapă
Ingrediente necesare:
- 750g pulpă porc
- 1 ceapă roșie tocată în felii subțiri
- 3 căței usturoi tocați în felii subțiri
- 1 ceapă verde mai mică, tăiată rondele
- 1 lingură boia
- Jumătate linguriță piper
- 1 linguriță sare
- Ulei
- Apă
Pentru cartofi:
- 600 g cartofi
- 2 linguri sos tartar
- 1 lingură ulei
- 1 linguriță boia
- Un sfert linguriță piper
- Jumătate linguriță sare
Mod de preparare:
Tăiem carnea în fâșii și prăjim într-o tigaie cu ulei încins. Adăugăm boiaua, ceapa, sarea, piperul și apă. Amestecăm și gătim până carnea se înmoaie.
Când carnea este aproape gata, adăugăm usturoiul și ceapa verde. Când totul este gata, verificăm sosul din tigaie: dacă nu este suficient de groasă, adăugăm un pic de făină și amestecăm.
Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem în sferturi. Îi fierbem în apă cu sare, timp de 10 minute din momentul în care apa dă în clocot.
Într-un bol, amestecăm sosul tartar cu uleiul, boiaua, piperul și sarea. Transferăm cartofii peste sos și amestecăm bine.
Transferăm totul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 40 de minute. Servim carnea alături de cartofi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!