Prăjitură rapidă și simplă, cu aromă de cafea – Se prepară din 300 g făină, 2 ouă, 100 ml lapte și…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 300 g făină
- 2 ouă
- 150 g zahăr pudră
- 1 lingură cafea instant
- 100 ml ulei (sau unt topit)
- Esență de rom după gust
- 100 ml lapte
- 1 lingură pudră de cacao
- 1 plic praf de copt
Alte ingrediente necesare:
- Gem după gust (gem acrișor)
- 250 ml frișcă lichidă
- 100 g ciocolată neagră
- 50 g ciocolată cu lapte
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecăm într-un bol toate ingredientele uscate. (în afară de cafea) Într-un alt bol amestecăm celelalte ingrediente, după care omogenizăm cele două compoziții.
Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 15 minute. După coacere, lăsăm prăjitura să se răcească.
Amestecăm cafeaua instant cu un pic de apă și stropim prăjitura. Ungem cu un strat de gem.
Pentru glazură, topim bucățelele de ciocolată împreună cu frișca lichidă pe baie de aburi. Amestecăm până la omogenizare după care turnăm glazura peste stratul de gem. Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!